موضوعاتی که در این مقاله بهطور کامل توضیح داده میشود:
- انواع دستگاه شارژ باتری
- انواع باطریهای خودرو
- طرز کار دستگاههای شارژ باطری
- مواردی که باعث خرابی دستگاه شارژ باتری میشود
- اجزاء تشکیلدهنده دستگاه شارژ باتری
انواع دستگاه شارژ باتری:
در ابتدا باید در مورد دستگاه مدنظر توضیحات داده شود که این دستگاه برای شارژ کردن انواع باطریهای اتمی و اسیدی (سیلد) از کمترین آمپر تا بالاترین آمپر مورداستفاده قرار میگیرد.
دستگاه شارژ باتری برحسب تعداد باطری که همزمان میخواهد کاربر شارژ کند و همینطور مقدار آمپر باطری نیز بسیار مهم میباشد، تولید و آماده ارائه به بازار میشود.
دستگاههای شارژ در مدلهای صنعتی و خانگی نیز تولید میشود که در مدلهای خانگی برای شارژ باطری 1 عدد است و این مدل باطریها از قدرت شارژ پایینتری برخوردار بود و زمان شارژ طولانی میشود ولی درنهایت کار خود را که شارژ باطری باشد را انجام میدهد.
در مدلهای نیمهصنعتی و صنعتی کیفیت و سرعت شارژ بالابود و برای استفاده طولانیمدت حتماً باید از مدلهای صنعتی خریداری شود.
انواع باطری خودرو:
باتری مورداستفاده در خودروهای سواری و سنگین به 2 شکل اتمی و اسیدی تولید میشود، این باطری در آمپر های مختلف از 7 آمپر که برای موتورسیکلت است تا 200 و حتی بالاتر در ماشینهای سنگین در بازار ایران موجود است.
باطری برای ذخیره انرژی برق که توسط دینام خودرو ایجاد میشود برای استارت زدن و نیروی برقی قسمتهای مختلف خودرو استفاده میشود.
در هنگام خرید باتری باید دقت شود که برحسب مقدار انرژی خودرو باتری مناسبی خریداری شود.
طرز کار دستگاه شارژ باطری:
برای استفاده از دستگاه در ابتدا و قبل از شروع کار شارژ باطری باید از سلامت باطری مطمئن بود و برای این موضوع از دستگاه تست باتری استفاده میشود تا کاربر از سلامت و قابل شارژ مجدد اگاه شود.
در ادامه دستگاه را به برق 220 شهری زده و انبرهای اتصال را با دقت به قطبهای مثبت و منفی باتری متصل میکنیم، در مدلهای خانگی نیاز به تنظیم خاصی نیست و دستگاه در زمان اتصال انبرها شروع به شارژ مینماید ولی در مدلهای صنعتی بعد از اتصال باید کاربر تعداد باطری حتی اگر 1 باتری باشد را بهوسیله کلید سمت چپ تنظیم کرده و همچنین بهوسیلهای کلید راستی آمپر را تنظیم نماید تا شارژ انجام شود.
(نکته مهم: دقت در قرار دادن انبرها خروجی از دستگاه و همینطور قطبهای روی باطری دقت بسیار شود تا آسیبی به باطری و دستگاه وارد نشود)
مواردی که باعث خرابی دستگاه شارژ باطری میشود:
- یکی از دلایل مهم خرابی دستگاه شارژ باطری استفاده از دستگاه برای باطریهای خرابی است که در این حالت فشار بالای به دستگاه به دلیل عدم شارژ باطری واردشده و بیشتر مواقع سلکتور آسیب و یا میسوزد و همینطور سیمکشی دستگاه (البته در سیستم دستگاههای صنعتی کلید مینیاتور قرار دارد ولی عدم توجه به این موضوع آسیب زیادی به دستگاه میزند)
- دلیل دیگر خرابی دستگاه در زمان خرید دستگاه است که به دلیل انتخاب نادرست دستگاه موردنیاز اتفاق میافتد و آن این است که خریدار باید بااطلاع از آمپر باطری یا باطریهای که میخواهد شارژ کند و همینطور تعداد باطریهای که همزمان قصد شارژ آنها را دارد باید دستگاه موردنیاز خود را خریداری نماید (در مقالهای جداگانه توضیح کاملی دادهشده است)
- استفاده از برق مستقیم و کابل برق مناسب و کوتاه، و همچنین استفاده از کابل و انبر مناسب و همچنین تا جای ممکن کوتاه بسیار تأثیر گذار خواهد بود در شارژ بهتر و آمپر برق کمتری کشیده میشود.
اجزا و قطعات تشکیلدهنده دستگاه شارژ باطری:
یک دستگاه شارژ باتری در مدل صنعتی از یک جعبه فلزی که بر روی 4 پایه وی شکل سوار است و در داخل جعبه که هسته دستگاه را تشکیل میدهد و هسته از اهن-سیلیس -آلومینیوم و در مرکزان هسته اصلی مس است و سیمهای خارجشده به سلکتورها و کلید و آمپر و ولتمتر متصل میشود.
نکاتی که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد:
- خرید از فروشگاه معتبر
- بر مبنای تعداد باطری و آمپر باطریهای که قرار است شارژ شود خریداری شود.
- گارانتی و خدمات داشته باشد و در فاکتور خرید قید شود.
- برند معتبری باشد.
کلام آخر:
فروشگاه صنایع پیشرو آماده ارائه مشاوره رایگان انواع دستگاههای شارژ باطری و کلیه ابزارآلات و دستگاههای مرتبت باکار باتری سازی است.
این فروشگاه از سال 1384 درزمینهٔ فروش ابزارآلات گاراژی بهصورت تخصصی فعالیت دارد.
تمامی اقلام خریدار شده از این فروشگاه ضمانت کیفیت دارد.